Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Surfles voor kinderen met een 'rugzakje'

18 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

In Zandvoort aan Zee beginnen 21 mei surflessen voor kinderen met een beperking. Surfprofessionals zullen de kinderen bij Surfschool Zandvoort de beginselen bijbrengen van het golfsurfen. Volgens de organisatoren zorgen deze stoere surflessen voor zelfvertrouwen, eigenwaarde, sociale vaardigheden en veel plezier.

Vorig jaar deden acht cursisten mee aan de surflessen. Kinderen met het syndroom van Down, autisme, Adhd of een andere ontwikkelingsachterstand kregen in een driedaagse cursus – verdeeld over drie weken – in de Zandvoortse golven de fijne kneepjes bijgebracht. En met succes! De ene na de andere stoere surfer bedwong met een brede glimlach de golven. Ouders en begeleiders stonden met tranen in hun ogen toe te kijken vanaf het strand: "De beperking van mijn zoon viel weg tijdens het surfen, iedereen mocht zijn wie hij of zij is. En dat is groots!"

Vrijwilligers
Een enthousiast team van surfleraren en vrijwilligers is getraind voor het Surf Project. Ze zullen dit jaar 16 kinderen 1 op 1 begeleiden om de veiligheid en de positieve ervaring te garanderen. Na een intakegesprek met een psycholoog kunnen de kinderen het water in. Nederlands kampioen Yannick de Jager is ambassadeur van het project. Hij begeleidt de surflessen die op donderdag 21 mei, donderdag 28 mei en zaterdag 6 juni in de branding bij strandtent Rapa Nui in Zandvoort worden gegeven. De kinderen die na deze lessen de smaak te pakken hebben kunnen in de zomer terugkomen voor nog meer plezier op de plank.
Ouders, begeleiders of kinderen die willen inschrijven kunnen dat doen op www.surfproject.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!