Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Slimme Zorg Estafette vervangt e-healthweek

6 februari 2021 Door de redactie Geen reacties

De e-healthweek heeft een nieuwe naam én tijdsduur gekregen. Onder de naam Slimme Zorg Estafette staat de maand februari in het teken van handige zorginnovaties. Zo kunnen zorgaanbieders van elkaar leren en elkaar inspireren. Dit gebeurt per regio.

Deze omslag is eigenlijk door de coronacrisis ontstaan. Tijdens de eerste lockdown bleek hoe groot de waarde was van beeldbellen en digitale consultaties. Veel slimme zorg kwam in een stroomversnelling terecht. Om te voorkomen dat dit in de toekomst weer wegvalt is besloten tot het invoeren van de Slimme Zorg Estafette. Iedere week is een andere regio aan de beurt.

Omdat alles digitaal gaat, kun je heel eenvoudig deelnemen aan activiteiten uit andere regio’s dan jouw eigen. Zo houdt zorgorganisatie Philadelphia (regio Noord) op woensdag 17 februari van 11.00 tot 13.00 uur een workshop over het combineren van een fysiek team en een digitaal team in de gehandicaptenzorg. Ook komen innovaties als de HUME, Feelix en de Total Cup aan bod.

De site van de Slimme Zorg Estafette heeft een zoektool, waarin je met de trefwoorden als ‘gehandicaptenzorg’ of ‘verstandelijk’ heel eenvoudig een overzicht gepresenteerd krijgt van activiteiten in deze sector. Je kunt ook zoeken op datum of regio.  |

Zie www.slimmezorgestafette.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!