Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Samenwerken met zzp’ers in de gehandicaptenzorg

9 januari 2023 Door de redactie Geen reacties

Erwin Pijffers is zzp’er geworden in de gehandicaptenzorg, om zijn expertise in te zetten voor een organisatie en projectmatig bezig te zijn in vastgelopen situaties. Zo komt het zzp'erschap volgens hem ook het beste tot zijn recht: kijk wat er in de ondersteuning en het team nodig is en zoek hier gericht een geschikte zzp'er bij, vertelt hij in aflevering 7 van de Klik podcast over omgaan met zzp’ers in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Erwin Pijffers is ambassadeur van de gehandicaptenzorg en zzp’er. In de nieuwste aflevering van de Klik podcast praat hij met mede-ambassadeurs en begeleiders in vaste dienst Meerie Mulder en Eponine Steevensz en met zelfstandig ondernemers Harry van Buren van zorgbureau Zeno over hoe we nu om moeten gaan met de groeiende inzet van personeel dat niet in loondienst is.

Geen hap-snapdiensten
Hij legt uit waarom hij zelf voor de het werken als zzp’er heeft gekozen en dat hij ook geen voorstander is van ‘hap-snapdiensten’. “Als er ziekte is dan kan het wel eens voorkomen dat ik inval op een groep waar ik wat minder bekend ben, maar in 98% van mijn diensten ben ik bekend op de groep.”

Ook is het voor hem belangrijk dat je het als vaste medewerkers en zzp’ers echt samen doet. Dat is iets waar de vaste medewerkers nogal eens tegenaan lopen, zo komt ook naar voren in de podcast, dat het meeste werk op hen neerkomt.

Beluister de hele aflevering:

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!