Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast: Wat werkt in de interculturele zorg aan mensen met een verstandelijke beperking?

11 oktober 2023 Redactie Klik Geen reacties

In de verstandelijk gehandicaptenzorg heb je ook te maken met de begeleiding van mensen met een andere culturele achtergrond. Hoe sluit je aan op hun wensen en waarden, ook van familie? In de Klik-podcast praat Lot de Swart, orthopedagoog bij zorgorganisatie Estinea en redactielid bij kenniscentrum Klik, hierover met directeur Durmus Can en begeleider George Muishout van RenQli. Ze vertellen over de cultuursensitieve begeleiding die zij aan mensen met een licht verstandelijke beperking bieden.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de tiende aflevering hebben we het over de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking met een andere culturele achtergrond. Zorgorganisatie RenQli biedt die ‘cultuursensitieve begeleiding’. Directeur Durmus vertelt over het ontstaan van RenQli en samen met begeleider George over de ondersteuning die zij met een divers palet aan begeleiders bieden aan mensen met een niet-westerse achtergrond.

klik_podcast_10_renqli_lot_durmus_george_2.jpg

Begeleider George (links) en directeur Durmus (midden) in gesprek met Lot de Swart (rechts)

Beluister de hele aflevering:

 

Lees meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Lees ook een reportage van Klik over RenQli:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!