Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast over nachtzorg in de gehandicaptenzorg

5 februari 2020 Door de redactie Geen reacties

Wat is er nodig om mensen met een verstandelijke beperking zo comfortabel mogelijk de nacht door te helpen? Wat gebeurt er eigenlijk in de nachtzorg? Bernadette Kraan, ruim 20 jaar werkzaam in de nachtzorg bij Gemiva-Svg Groep vertelt erover in een podcast, een online radio-uitzending ontwikkeld samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

“Als het niet goed gaat, wordt er met een vergrootglas gekeken, maar wij kunnen daar niet goed tegen in verweer komen,” vertelt Bernadette Kraan in de podcast Held in de nacht. Tijdens het symposium over nachtzorg in Nieuwegein op maandag 3 februari is deze podcast gelanceerd, om meer inzicht te geven in het werk van de nachtzorgmedewerkers.

Het symposium ‘Held in de Nacht’ is georganiseerd door het programma Volwaardig leven en de VGN. Tijdens deze bijeenkomst werden de resultaten van het kennisnetwerk Nachtzorg van de VGN gedeeld en de nachtzorg in de volle breedte belicht: lekker slapen, technologie en domotica en onderlinge afstemming tussen dag- en nachtzorg.

De VGN heeft met medewerking van Gemiva-SVG Groep over alle aspecten van de nachtzorg ook de podcast ‘Helden in de nacht’ ontwikkeld, om medewerkers in de nacht een podium te geven. Beluister de eerste aflevering van de podcast over de nachtzorg:

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!