Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik over intuïtieve kennis van mensen met ernstige beperkingen

5 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

In aflevering 13 van de Klik-podcast praten we over een vorm van kennis die je nodig hebt als begeleider van mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen, maar die moeilijk onder woorden te brengen is. Er is recent onderzoek naar deze gevoelsmatige en intuïtieve kennis gedaan en projectleider Marga Nieuwenhuijse en begeleider Jet van Esdege Reigersdaal leggen uit wat de waarde is van deze ‘tacit knowledge’.

Hoe weet je of iemand met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen pijn heeft of zich oncomfortabel voelt? Daar komt intuïtieve en gevoelsmatige kennis bij kijken, en hiernaar is recent onderzoek gedaan. In de dertiende aflevering van de podcast van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we de waarde van deze ‘tacit knowledge’ en hoe dit is onderzocht.

Gespreksleider en orthopedagoog Lot de Swart gaat in gesprek met Marga Nieuwenhuijse, projectleider van dit onderzoek naar tacit knowledge. En verderop in deze aflevering bellen we ook nog met begeleider Jet van Esdege Reigersdaal, die meedeed aan het onderzoek.

klik_podcast_13_tacit_knowledge_lot_marga.jpg

Lot in gesprek met Marga (rechts)

Lees meer op zevmb.nl/tacitknowledge en een eerder artikel van Klik over het onderzoek naar tacit knowledge.

Beluister de hele aflevering:

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!