Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pluryn gaat mondmaskers maken voor eigen gebruik

7 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Hoewel er nog ruim voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen voorradig zijn, kijkt het corona-crisisteam van zorgorganisatie Pluryn alvast vooruit. Een kleine groep medewerkers en vrijwilligers gaan mondmaskers maken die voldoen aan de criteria van het RIVM.

“Het crisisteam heeft ons gevraagd om mondmaskers te maken”, aldus Sjoerd Ouwens, clusterleider Arbeidsparticipatie: “Dus hebben we vorige week speciale materialen besteld en ruimtes ingericht.”

De mondmaskers worden gemaakt door een kleine groep medewerkers en vrijwilligers. “Zelf mondmaskers maken wordt afgeraden, maar dit ontwerp – ontwikkeld door het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen - voldoet aan alle criteria die het RIVM stelt. Een naaimachine komt er niet aan te pas.”

Vorige week zijn ze begonnen met het eigen maken van de werkwijze. Bij het maken van de maskers volgt het team de richtlijnen van het RIVM, vertelt Ouwens. “We houden voldoende afstand en werken in een schone omgeving. We produceren in eerste instantie tienduizend stuks. Die zijn allemaal voor Pluryn. Afhankelijk van hoe het gaat, gaan we later misschien ook voor anderen produceren.”  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!