Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pamflet #ikziejewel vraagt aandacht voor de intensieve zorg voor emb-kinderen

12 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

Met de overhandiging van het pamflet #ikziejewel aan politici hebben Sarike de Zoeten en Vanessa de Vries op 9 mei een statement gemaakt in Den Haag. Politici namen het pamflet in ontvangst van de vrouwen die beiden de zorg hebben voor een kind dat ernstig meervoudig beperkt is. Ze willen dat er nu eindelijk een einde komt aan de bureaucratie en de administratieve rompslomp rond het thuis zorgen voor gehandicapte kinderen.

In het tv-programma Pauw vertelden Vanessa en Sarike dat er vanuit de politiek al zo vaak is gezegd dat er een oplossing komt, ook die dag werd dat opnieuw verkondigd. Ze hopen door de publiciteit te zoeken te bereiken dat de bewuste politici er steeds weer aan herinnerd worden dat die belofte staat. Ze vragen medestanders een selfie te maken voorzien van #ikziejewel en deze op Twitter te plaatsen.

Sarike verwoordde mooi hoe hoopvol ze is dat de actie werkt, door te verwijzen naar het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers. “Hugo Borst heeft een hoop kunnen bereiken voor ouderen. Onze kinderen vallen in dezelfde categorie, maar worden niet gezien, ze wonen niet in verpleeghuizen, maar elders.”

Door de aandacht op Twitter voor #ikziejewel maken de moeders Den Haag duidelijk: jullie zien ons niet, maar wij zien jullie wel, dus doe wat je belooft.

Op 17 mei vindt een Algemeen Overleg plaats in de Tweede Kamer over het onderwerp.

Het interview met Jeroen Pauw is terug te zien. Het item begint in de 24e minuut van de uitzending.
https://pauw.vara.nl/media/372856

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!