Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar welbevinden van begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking

8 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Begeleiders die werken in de dagelijkse ondersteuning van mensen met een beperking ervaren het werk vaak als zwaar en stressvol. Zij hebben een hoge werkdruk en moeten voldoen aan veel verschillende eisen. Daarnaast werken zij met een soms moeilijke en complexe doelgroep. Onderzoekers willen in beeld brengen hoe het gaat met deze begeleiders en vragen hen om hierover een vragenlijst in te vullen.

Het onderzoek wordt geleid door Marian Klaver, promovendus van GGZ Drenthe, en Lieke Bruinsma, onderzoeksmedewerker Wat vind jij? en bij Accare Research. Met het onderzoek willen zij erachter komen hoe de dagelijkse werkzaamheden van begeleiders er uit zien, hoe zij deze werkzaamheden ervaren, en hoe zij zich in bepaalde werksituaties voelen en gedragen.

Door het onderzoek hopen ze te leren hoe het gaat met begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Zodat dit in de toekomst kan leiden tot verbeteringen in de zorg.


Meedoen
Werk in je als (assistent-)begeleider in de zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking? Dan kun je meedoen op http://wat-vind-jij.nl/doe-mee/, door te klikken op Vul de vragenlijst in! en je aan te melden. Na je aanmelding ontvang je via de e-mail een code en een link naar de vragenlijst.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt pauze nemen en de vragenlijst op een later tijdstip openen en verder invullen. Heb je de vragenlijst volledig ingevuld? Dan ontvang je een digitale waardebon van de bol.com ter waarde van 10 euro.


Wat gebeurt er met je gegevens?
Na het invullen van de vragenlijst worden je gegevens onder een code opgeslagen, zonder je naam en geboortedatum. Je identiteit blijft strikt geheim en wordt veilig bewaard. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in artikelen. Hierin worden de resultaten beschreven op groepsniveau, deze zijn nooit herleidbaar tot jou.

Contact
Meer informatie over het onderzoek vind je op de website www.wat-vind-jij.nl of neem contact op met Marian Klaver, via 06-13496239 of marian.klaver@ggzdrenthe.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!