Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar begeleiden van beweegactiviteiten bij cliënten

15 december 2016 Door de redactie Geen reacties

De Innovatiewerkplaats Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking - Hanzehogeschool Groningen, het Erasmus MC en de afdeling Orthopedagogiek - Rijksuniversiteit Groningen doen gezamenlijk onderzoek naar het begeleiden van beweegactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze vragen begeleiders hiervoor een korte vragenlijst in te vullen.

De onderzoekers zijn nieuwsgierig naar de attitude (houding) en overtuigingen van begeleiders zijn als het gaat om het begeleiden van beweegactiviteiten bij cliënten. In hoeverre vinden begeleiders bewegen belangrijk?

Met jouw mening als begeleiders help je de onderzoekers bij het beschikbaar stellen van initiatieven gericht op het ondersteunen van beweegactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking. Het invullen van de
vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Invullen kan tot 9 januari 2017.

De resultaten van het onderzoek worden in de eerste helft van 2017 bekendgemaakt. In diezelfde periode vindt een volgend deelonderzoek plaats, naar welke bevorderende en belemmerende factoren begeleiders ervaren bij het aanbieden van beweegactiviteiten.

Open de vragenlijst via de link
https://surveys.enalyzer.com/?pid=s5c5h5s2. Bij vragen kun je mailen met: h.a.steenbergen@pl.hanze.nl.

Onderzoekers Rianne Steenbergen (promovenda Innovatiewerkplaats Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking, Hanzehogeschool Groningen), Aly Waninge (Hanzehogeschool), Thessa Hilgenkamp (Erasmus MC) en Leontien Bossink (RUG) danken je alvast voor jouw medewerking.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!