Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nog meer banen weg bij Alliade

22 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorggroep Alliade schrapt per 1 januari 2015 niet 110 volledige arbeidsplaatsen, zoals in oktober vorig jaar werd aangekondigd, maar 140. Dat aantal is nodig om goed voorbereid de toekomst in te gaan, aldus Alliade in de Leeuwarder Courant van 21 januari.

Onder koepelorganisatie Alliade vallen onder meer Talant (verstandelijk gehandicaptenzorg) en Meriant (ouderenzorg). Bij die twee organisaties vervallen ondersteunende en leiding gevende banen.

Geen perspectief

"Alliade was van plan om een deel van het personeel bij de nieuwe organisatie Wil, die activiteiten binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning uitvoert, te herplaatsen. Maar tijdens de adviesrondes over het reorganisatieplan bleek dat voor veel medewerkers eigenlijk geen perspectief is bij Wil, omdat die organisatie anders gaat werken'', zegt woordvoerder Gerard Akkerman.

Sociaal plan
Behalve dat 140 van de in totaal 400 ondersteunende-en managementsfuncties worden geschrapt, moet ook het Alliade Servicecentrum, waarin onder andere de automatiserings-en facilitaire diensten zijn ondergebracht, flink bezuinigen en zijn inkomsten vergroten.

De vakbonden raadplegen volgende week de leden over het nieuwe sociaal plan van Alliade.
Voor het eerst hebben de bonden een bepaling kunnen regelen dat werknemers tot vijf jaar na hun ontslag voorrang krijgen bij nieuwe vacatures. Voor april weten werknemers of ze hun baan kwijt raken per 1 januari 2015.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!