Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe gratis en veilige chat-app met pictogrammen

15 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Vrijwel iedereen stuurt weleens een berichtje via WhatsApp, Telegram of Signal. Maar als je niet lezen en schrijven kunt, zijn die apps niet zo handig. Er is nu een nieuwe gratis en veilige chat-app die gebruikmaakt van Visitaal-pictogrammen. Deze app, Visitaal Chat, gaat de app Pictostudio Hallo vervangen.

Zorgorganisatie Middin was destijds de aanjager van de Pictostudio Hallo-app, die werd ontwikkeld met cliënten en begeleiders. Op zich was er niets mis met Pictostudio Hallo, aldus ontwikkelaar Spelpartners. Maar omdat het een kostbare zaak was om een goede server voor de app te huren, werd Pictostudio Hallo als betaalde dienst aangeboden met een abonnement. Daardoor kon niet iedereen de app gebruiken.

Gratis
Spelpartners geeft aan dat ze sindsdien flink gegroeid zijn en samenwerken met veel grote zorg- en onderwijsinstellingen. Dat maakt het mogelijk om de nieuwe chat-app gratis aan te bieden.

Met Visitaal Chat kun je niet alleen kiezen uit heel veel picto’s om te communiceren met anderen, je kunt ook smileys toevoegen en foto’s en gifjes versturen. En het maakt niet uit of je smartphone op Android of iOS draait, want hij is geschikt voor beide.

De voorloper Pictostudio Hallo zal eind dit jaar verdwijnen. Gebruikers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.  |

Meer informatie over Visitaal Chat vind je op visitaal.nl/chat. Of bekijk een filmpje op YouTube waarin cliënten van Middin uitleggen hoe je de app gebruikt:

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!