Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe baas bij Inspectie gezondheidszorg

27 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

Ronnie van Diemen-Steenvoorde wordt op 1 december 2012 de nieuwe inspecteur-generaal van de Inspectie voor de gezondheidszorg. Zij volgt Gerrit van der Wal op, die afgelopen zomer met pensioen is gegaan. De functie wordt op het ogenblik tijdelijk waargenomen door Jan Willem Weck.

Ronnie van Diemen-Steenvoorde (1958) is sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur van Ggz Oost Brabant. Ook bekleedt zij verschillende nevenfuncties op het gebied van de kwaliteit van medische zorg en medische en verpleegkundige opleidingen.

Daarvoor was zij afdelingshoofd en opleider kindergeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. In 2003 maakte zij de overstap naar het medisch centrum van de Vrije universiteit in Amsterdam waar zij onder meer directeur was van het instituut voor onderwijs en opleiden, hoogleraar ontwikkeling en kwaliteit medisch onderwijs en opleiding en landelijk leider van een groot project rond de innovatie van de medisch specialistisch vervolgopleidingen. Van Diemen-Steenvoorde is in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht opgeleid tot kinderarts-nefroloog (nierarts). Ze promoveerde tijdens haar opleiding op het onderwerp nierdialyse en niertransplantatie bij kinderen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!