Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Knoop Busje Komt Zo over vriendschapsprogramma voor mensen met beperking

15 december 2021 Door de redactie Geen reacties

In de kerstperiode is steevast het Knoop Gala op tv. Vorig jaar vond het plaats in Carré zonder publiek, waarbij via online verbindingen contact met de doelgroep mogelijk was. Dit jaar is er helemaal geen gala, maar is gekozen voor iets nieuws: Knoop Busje Komt Zo! Paul de Leeuw brengt daarin met een aantal SuperBuddies het vriendschapsprogramma Buddies voor jongeren met een beperking van HandicapNL onder de aandacht.

Knoop Busje Komt Zo! borduurt voort op de BNNVARA-televisieserie Busje Komt Zo! met Paul de Leeuw. In deze samenwerking van NTR en HandicapNL reist Paul door het land met een aantal SuperBuddies: Frans Bauer, Maan, Simon Keizer en Dieuwertje Blok. Samen zorgen ze voor muziek en humor om mensen met een verstandelijke beperking door de coronaperiode te helpen.

Meer dan de helft van de jongeren met een beperking voelt zich regelmatig eenzaam, een situatie die door corona verergerd is. Voor hen is er het vriendschapsprogramma Buddies van HandicapNL. Buddies zorgen ervoor dat ze er weer bij horen en dat ze vriendschap ervaren. Door Knoop Busje Komt Zo! wordt het werk van de Buddies onder de aandacht gebracht bij een breder publiek.

De uitzending is donderdag 16 december te zien op NPO 1 om 21.25 – 22.15 uur. Het programma wordt herhaald op eerste kerstdag, 25 december, op NPO 1 om 15.35 uur.  

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!