Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

JP van den Bent op één na beste werkgever

10 oktober 2014 Door de redactie Geen reacties

Gehandicaptenzorgorganisatie JP van den Bent (hoofdkantoor Deventer) is met een score van 8,1 tweede geworden in de Top 3 van beste Nederlandse werkgevers met meer dan duizend medewerkers. Eerste in die categorie werd stichting Buurtzorg (thuiszorg).

Het Beste werkgeversonderzoek wordt jaarlijks georganiseerd door onderzoeksbureau Effectory en het tijdschrift Intermediair om een oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Bedrijven en organisaties waarvan de medewerkers erg tevreden zijn, kunnen meedingen in twee categorieën: Tot duizend, of meer dan duizend werknemers.Deelnemers aan de Beste werkgevers hebben ofwel een op maat gemaakt onderzoek uit laten voeren onder al hun medewerkers, of een steekproef onder minimaal vijfhonderd medewerkers.

Tevredenheid
De prijzen voor de Beste werkgevers zijn gebaseerd op het oordeel van de medewerkers over het goede werkgeverschap van de organisatie. Het gaat om elementen als tevredenheid over de organisatie, tevredenheid over de werkzaamheden, trots op de organisatie en achter de doelen staan, het bieden van ruimte en kansen om medewerker optimaal te laten presteren en het tonen van waardering aan medewerkers voor hun prestaties.

Beoordeling
In de beoordeling van medewerkers over de JP van den Bentstichting staat:
De JP van de Bent ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De vraag van de cliënt staat voorop bij het ontwikkelen van onze dienstverlening. Wat cliënten vragen, willen we samen met de cliënt (of met diens vertegenwoordiger) optimaal realiseren. Dat kan van alles zijn. Wat we vandaag nog niet in huis hebben, kan morgen al gewoon zijn. Wij kennen een doe-cultuur. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Waar zijn jullie op personeelsgebied het meest trots op?
Mensen maken de JP. Medewerkers bepalen de kwaliteit van de dienstverlening. De ontwikkeling van medewerkers is daarom essentieel voor de JP. De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers wordt gevolgd. Door middel van het ontwikkeling- en opleidingsplan wordt voortdurend in de medewerker geïnvesteerd. Daarbij wordt enerzijds rekening gehouden met de individuele leervraag van de medewerker en anderzijds volgt de medewerker de ontwikkelingen van de organisatie.

Wat maakt het werken bij jullie organisatie leuk?
Om optimaal de vraag van de cliënt te volgen moeten medewerkers handelingsvrijheid hebben. Van medewerkers wordt verwacht dat ze eigen verantwoordelijkheid nemen, vanzelfsprekend ook verantwoordelijkheid afleggen en transparant zijn. Hierbij krijgen ze de ruimte om fouten te maken en te leren maar ook het werk naar eigen inzicht, binnen kaders, in te richten. Medewerkers ervaren en hoge regelcapaciteit in het werk. Nieuwe medewerkers geven terug dat ze weer zelf mogen nadenken en dat ze daadwerkelijk de aandacht aan cliënten kunnen besteden. Dit resulteert in een hoge tevredenheid en prettige werksfeer.

Lees meer op de www.beste-werkgevers.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!