Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp nodig voor documentaire over LFB-ervaringsdeskundige Henk van Dijk

16 januari 2020 Door de redactie Geen reacties

Henk van Dijk heeft een verstandelijke beperking, is 73 jaar oud en werkt als ervaringsdeskundige bij de LFB. Hij inspireert professionals, verwanten en studenten om mensen met een verstandelijke beperking eigen regie te geven over hun leven. Onlangs kreeg hij te horen dat hij ernstig ziek is. Zijn grootste wens is dat zijn verhaal verteld blijft worden als hij dat zelf niet meer kan. Via crowdfunding wil de LFB proberen een documentaire over Henk te maken.

Henk van Dijk is voor velen geen onbekende. In 2016 verscheen van zijn hand het boek ‘Van Boeijen Los. Het beschrijft de lange strijd die Henk moest voeren om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Hij verbleef 43 jaar bij zorginstelling Vanboeijen, terwijl hij droomde van zelfstandigheid: op zichzelf wonen, zelf kunnen kiezen wat en wanneer hij zou eten, welk werk hij zou doen. Maar het lukte hem om zijn eigen woning te krijgen; eerst in Assen, later in Wolvega, waar hij voor het daar gevestigde steunpunt van de LFB werkt. Klik besteedde destijds aandacht aan het boek.

Documentaire
Henk verspreidt op dit moment als ervaringsdeskundige van de LFB informatie over het VN-Verdrag Handicap. Het recht op zelfstandig leven wordt ook in dit verdrag genoemd en is voor Henk heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat Henks verhaal verteld blijft worden, wil de LFB ervoor zorgen dat er een documentaire komt over zijn leven, gebaseerd op het boek Van Boeijen Los en nieuwe interviews. Maar hiervoor heeft de belangenvereniging steun van derden nodig. Dat kan een financiële bijdrage zijn of het verder verspreiden van deze boodschap. De LFB is bezig met het aanmaken van een donatiepagina.

Wie wil helpen of meer informatie nodig heeft, kan contact opnemen met LFB Wolvega via wolvega@lfb.nu of bel naar 0561-610010. Alle steun is welkom.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!