Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hotel Abrona maakt doorstart

11 januari 2021 Door de redactie Geen reacties

Een consortium van tien maatschappelijk betrokken ondernemers uit Oudewater heeft het voormalige Hotel Restaurant Abrona gekocht, het eerste hotel in Nederland waar mensen met een verstandelijke beperking werkten. Hiermee is het enige hotel-restaurant in de stad behouden gebleven en kan het een doorstart maken onder een nieuwe naam: Broeck Oudewater. De daadwerkelijke sleuteloverdracht vond eind december plaats.

Momenteel is Broeck Oudewater, Grand Café en Hotel zoals het officieel heet, gesloten vanwege de lockdown. Deze periode kan daarom goed worden gebruikt voor een flinke opknapbeurt van het monumentale pand aan de Broeckerstraat. De bedoeling is dat gasten er komend voorjaar (naar verwachting vanaf april) weer een kamer kunnen boeken of gewoon een hapje komen eten.

Broeck wordt geëxploiteerd door Don Janmaat en Jamie de Jong, beiden ondernemers in Oudewater. Zij gaan samenwerken met John Vork, een ervaren zorgprofessional die betrokken was bij de oprichting van Hotel Restaurant Abrona. Door middel van deze samenwerking kunnen opnieuw mensen met een verstandelijke beperking aan de slag bij Broeck. Abrona is bijzonder blij dat dagbesteding op deze locatie voortgezet kan worden.

Hotel Restaurant Abrona maakte voorjaar 2020 bekend ermee te stoppen. Zorgaanbieder Abrona wilde en kon de horecaverliezen niet langer financieren uit gelden die bedoeld zijn voor zorg en begeleiding van cliënten. Bovendien zag de organisatie dat de vraag naar reguliere dagbesteding daalt en die naar leer-werkplekken in ‘gewone’ bedrijven toeneemt. Deze optelsom betekende het einde van een begrip in de regio en het besluit schudde de gemoederen behoorlijk op.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!