Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoe kan digitale ondersteuning mensen met een verstandelijke beperking helpen?

11 mei 2022 Door de redactie Geen reacties

Even appen of videobellen met cliënten: doe jij dat ook steeds vaker? Begeleiden op afstand heeft de laatste jaren in de gehandicaptenzorg, niet alleen vanwege corona, een grote vlucht genomen. In een nieuwe aflevering van de podcast van kenniscentrum Klik gaat orthopedagoog Lot de Swart hierover in gesprek met Sander van den Berg en Rianne Dekker van zorgorganisatie Philadelphia over hun ervaringen met DigiContact. Ook bellen we met een gebruiker van deze ondersteuning op afstand.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

klik_podcast_digicontact_lot_sander_rianne.jpg

De nieuwe aflevering gaat over begeleiden op afstand in de gehandicaptenzorg. Sander van den Berg en Rianne Dekker van zorgorganisatie Philadelphia werkten jaren als ambulant begeleider maar maakten de overstap naar DigiContact. Ze vertellen hoe digitaal contact een waardevolle aanvulling kan zijn op fysieke ondersteuning. We bellen ook met Inge, cliënt bij DigiContact.

Beluister de Klik podcast via www.klik.org/podcast of op je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!