Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Genomineerden Special Media Awards bekend

14 oktober 2020 Door de redactie Geen reacties

Op 10 november 2020 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de tweede keer de Special Media Awards uit. 30 genomineerden dingen mee in 10 categorieën van deze landelijke prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Stuk voor stuk laten de genomineerden met hun bijdrage zien hoe je sociale media op een positieve manier kunt inzetten.

Van 1 september tot en met 1 oktober konden mediamakers met een verstandelijke beperking hun werk inzenden voor de Special Media Awards. De jury werd verrast door mooie, grappige en enthousiaste bijdragen. Geen makkelijke keuze, maar uiteindelijk werden uit 109 inzendingen de 30 genomineerden gekozen.

Alle deelnemers ontvingen bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden konden een mediatraining volgen om zich voor te bereiden op de award uitreiking. Bekijk de genomineerden op www.special-media-awards.nl/genomineerden-sma2020/.

Digitale inclusie
Amerpoort organiseerde in 2018 voor het eerst het landelijke evenement, met een feestelijke award uitreiking in Beeld en Geluid. De zorgorganisatie maakt zich hiermee sterk voor digitale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze tweede landelijke award uitreiking heeft de zorgorganisatie haar krachten gebundeld met de collega’s van zorgorganisaties ASVZ, Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia en Pluryn.

Dit jaar vindt de uitreiking plaats tijdens een live uitzending via internet. De winnaars worden op 10 november van 19.30 tot 21.00u bekend gemaakt vanuit de studio’s op het Mediapark in Hilversum. Studiogasten zijn minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, directeur Beeld en Geluid Eppo van Nispen en directeur vereniging LFB Ellis Jongerius.

Leuk online leven
De Special Media Awards maken onderdeel uit van het actieprogramma Mediawijsheid en LVB van Netwerk Mediawijsheid. Met dit programma maken zij zich samen met zorgorganisaties, beroepsprofessionals en andere betrokkenen sterk voor een betere ondersteuning in mediawijsheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

De Special Media Awards worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, DeSocialMediaJuf, MediaJungle, ’s Heerenloo, NEP, Philadelphia, Pluryn, MediaLab, Tess Milne, Kevin van den Berg, LFB, Ellis Jongerius, Netwerk Mediawijsheid, Innovatiestarters, VGN, YouTube, Eelco Kingma, DYTG, VSB Fonds, Stichting SFO, Teun Peters, KRO-NCRV, Gwen van Poorten, Kars de Hollander, Kirsten Jassies, Sander Pat, Rick Brink en Eppo van Nispen.

Meer informatie op www.special-media-awards.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!