Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten in testpanel CoronaMelder app

13 oktober 2020 Door de redactie Geen reacties

Vanaf zaterdag kan iedereen in Nederland CoronaMelder gebruiken. Om te zorgen dat ook mensen met een verstandelijke beperking er goed mee overweg kunnen, hebben cliënten van zorgorganisatie Middin samen met de makers van Steffie geholpen bij het testen van de corona-app.

De CoronaMelder-app waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Je krijgt een melding als je minstens 15 minuten dichtbij iemand bent geweest, die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken. Ook geeft de app advies over wat je dan het beste kunt doen. Webhulp Steffie legt eenvoudig uit hoe de app werkt.

CoronaMelder is gemaakt met hulp van zes cliënten van Middin. Begin juni testten ze een dag lang de eerste versie van de corona-app, voor de bouwers van de app samen met het team achter Steffie. Dit deden ze onder begeleiding van Middins innovatieteam. “De testers zijn supertrots dat de app nu overal in Nederland gebruikt kan worden,” vertelt innovatiemedewerker Marie-José op de website van Middin. “En dat hun tips en opmerkingen zijn gebruikt bij de definitieve versie is heel gaaf!”

Tester Helga zegt over haar medewerking: “Ik hoop dat alles weer heel snel naar het normale gaat. Als de app daarbij helpt zou ik heel blij zijn.”  |

CoronaMelder is te downloaden in de App Store en via Google Play. Het gebruik van de app is vrijwillig.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!