Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten aan de slag bij nieuw Innovatiecentrum van Middin

2 februari 2021 Door de redactie Geen reacties

Het heeft twee jaar geduurd, van het moment dat het plan werd bedacht tot de daadwerkelijke start, maar nu is het Innovatiecentrum van gehandicaptenzorgorganisatie Middin een feit. Cliënten spelen op deze leerwerkplek in het nieuwe kantoor in Rijswijk de hoofdrol.

De cliënten helpen collega’s, cliënten en verwanten met technische vragen, de uitleen van domotica en het testen van nieuwe producten. Volgens innovatiecoördinator bij Middin, Bart Rijgersberg, is het heel logisch dat cliënten er een plek hebben. “Veel cliënten zijn digitaal heel handig en gek op techniek. Ze spelen ons eruit op spelcomputers en weten op internet feilloos hun weg te vinden.”

Het werken bij het Innovatiecentrum vraagt wel wat van een cliënt, weet werkbegeleider Wesley de Ruiter. “Je moet een beetje technisch zijn, iets aan anderen uit willen leggen en fouten durven maken.”

De cliënten hebben in aanloop naar de start bijvoorbeeld de coronamelder-app getest. En de komende tijd maken ze instructies voor diverse innovaties en technologieën. Ook gaan ze op termijn geteste producten uitlenen. Zo kunnen cliënten en medewerkers een technologisch snufje eerst uitproberen voor ze het definitief aanschaffen.

Ook zorgaanbieder Sherpa is actief met technologie bezig en kijkt daarom met interesse naar het Innovatiecentrum van Middin. Ze stelt dat het nuttig is om de kennis en ervaring over digitale middelen met elkaar uit te wisselen. Bij Sherpa zien ze het Innovatiecentrum als iets dat op hun eigen Digilab lijkt, maar dan al wat verder uitgewerkt.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!