Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Campagne No Limits Network: media, geef ons talent een kans!

19 december 2018 Door de redactie Geen reacties

Nieuwslezer Matijn Nijhuis zwengelde enkele maanden geleden een online discussie aan over het feit dat er zo weinig mensen met een beperking voor en achter de schermen werken bij de media. Hij is zelf geboren met een cerebrale parese, waardoor hij moeite heeft met lopen. De discussie triggerde de acht jonge gehandicapte mediamakers van No Limits Network om de campagne ‘Wees geen angsthaas, maar word een angstbaas’ op te zetten, gekoppeld aan het nieuwe tv-format De AngstBaas.

No Limits Network is het online platform van KRO-NCRV, gemaakt voor en door mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met het programma De AngstBaas willen zij laten zien dat het hebben van een handicap geen belemmering hoeft te zijn om in het Hilversumse mediawereldje te werken.

Proefaflevering
In De AngstBaas moeten deelnemers uit hun comfortzone stappen en een bepaald obstakel in hun leven proberen te overwinnen, zoals mensen met een handicap dat elke dag moeten doen. De makers hebben één aflevering klaar, die als proef aan de NPO is aangeboden. Hierin komt een iemand voor die een zeer grote angst voor honden heeft. Marc de Hond presenteert het programma.

De mediaprofessionals van No Limits Network vinden het belangrijk dat er meer mensen met een beperking in de media komen werken, juist omdat mensen met een handicap andere onderwerpen kunnen aandragen en zaken vanuit een andere invalshoek belichten. Mensen met een handicap voelen zich daardoor gehoord en herkennen zich meer in het aanbod. En het bevordert een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet.


Boodschap
No Limits Network geeft met de campagne en het programma een duidelijke boodschap af: “Hoe vaak hoor je niet zeggen: we willen best mensen met een beperking in dienst nemen, maar ze zijn er niet. Nou kijk eens hier: wij zijn er wél!”

Annemiek van Munster van No Limits Network vertelde aan Klik dat op dit moment nog niet bekend is of het programma door de NPO aangekocht wordt. “We hebben de pilotaflevering op 13 december gepitcht en we horen begin januari of we ermee door kunnen gaan. De campagne loopt in ieder geval!”

Wil je meer weten over No Limits Network, dan is er naast hun
YouTube-kanaal (met diverse leuke filmpjes van achter de schermen bij De AngstBaas) ook genoeg te vinden op Facebook en Twitter.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!