Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beweegtas Philadelphia voor hele zorgwereld beschikbaar

3 augustus 2016 Door de redactie Geen reacties

De door Philadelphia Zorg en Nijha expertisecentrum ontwikkelde Beweegtas geeft zulke veelbelovende resultaten dat de tas vanaf heden voor de hele zorgwereld beschikbaar is.

De Beweegtas is een eenvoudig middel om mensen in beweging te krijgen. De tas is oorspronkelijk ontwikkeld door Philadelphia Zorg en het expertisecentrum voor beweging Nijha om mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren meer te bewegen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat maar liefst 80 procent van de mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking te weinig beweegt, waardoor overgewicht op de loer ligt.

Sinds 14 maart beschikken alle locaties van Philadelphia over de Beweegtas. Uit een enquête onder medewerkers en cliënten van Philadelphia blijkt dat de tas in korte tijd is omarmd door locaties en in het wekelijkse of zelfs dagelijkse programma is opgenomen. Dr. Karin Volkers, bewegingsexpert van Philadelphia: “De tas bevat zulke uiteenlopende zaken dat het voor iedereen geschikt is, dus ook voor mensen zonder verstandelijke beperking.’’

De tas bevat verschillende spelmaterialen, waarmee de mogelijkheden enorm zijn. Een uitgebreid inspiratieboekje met meer dan 50 activiteiten biedt voor elk wat wils. De Beweegtas is te koop voor 245 euro via www.nijha.nl/beweegtas.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!