Verstandelijke beperking & Onveilige hechting

kennisdagen voor bol groen

 

De studiedag zit vol en helaas kun je je niet meer aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van de volgende studiedagen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Als je in je (vroege) jeugd traumatische ervaringen hebt opgedaan, heeft dat invloed op je hechting en je gedrag. In de Klik studiedag over Hechting legt docent Mieke Janssens uit welke invloed een onveilige hechtingsstijl heeft op de sociaal emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Een dag vol herkenning, met concrete tips en handvatten om de omgeving voor de cliënt veiliger te maken. 

Het programma wordt afgewisseld met spelscènes door trainingsacteurs. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de kennis aan eigen casuïstiek te koppelen.

Tijdens de dag leer je:

•          Kenmerken en oorzaken van onveilige hechting bij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme
•          Welke verschillende hechtingsstijlen er zijn en hoe je als begeleider hierop aansluit
•          Toepassen van de methode Argos, voor het begeleiden van mensen met een hechtingsstoornis

Direct inschrijven roze

Over de spreker

 Mieke Janssens

Mieke Janssens startte in 2000 het trainingsbureau Concrete Coaching. In het cursusaanbod combineert zij haar ervaring in het ontwikkelen van trainingen en methodieken met haar ervaring als manager in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg en Vrouwenopvang. Sinds januari 2014 biedt zij ook praktijkgerichte communicatie- en feedbacktrainingen aan hulpverleners en managers in de ambulancezorg. Concrete Coaching voldoet aan de Kwaliteitscode voor docenten en staat geregisterd in het Register Kort Beroepsonderwijs.

Praktische informatie: 

Prijzen Klik studiedag 10 november 2017
Abonnees van Klik € 199,-*
Niet abonnees € 249,-*
   
* Tarieven zijn exclusief btw.
   

 Direct inschrijven roze