Strijder voor de rechten van haar medemens met een beperking*

Breda, 13 maart 2018 08:58 | Tjitske Gijzen

Ze stond aan de wieg van het stemrecht voor mensen onder bewindvoering, dat pas in 1986 is ingevoerd. En Inge Mol van Egmond (62) strijdt nog steeds voor gelijke kansen voor iedereen: “De politiek is te theoretisch en de maatschappij te individualistisch voor mensen met een beperking.” Inge werkt in de sociale werkplaats in Breda en ervaart zelf dat sinds de bezuinigingen en de Participatiewet het erg moeilijk is geworden voor mensen met een beperking. Met het boekje ‘Gezien door de ogen van een cliënt’ voorziet ze de politiek met haar columns zo vlak voor de verkiezingen van gratis advies.

Wil je het hele artikel lezen? Als je een abonnement hebt, kan dat door hieronder in te loggen. Vervolgens zie je het volledige artikel direct, en heb je onbeperkt toegang tot al onze artikelen.

Nog geen abonnement? Klik is deels een betaalde website geworden. Dat betekent dat onze beste artikelen ‘versleuteld’ zijn, ze zijn alleen voor abonnees die zijn ingelogd te lezen. Er zijn verschillende abonnementsvormen. 

Bestel hier je (proef)abonnement om verder te kunnen lezen.