Recht op seksualiteit niet vanzelfsprekend voor mensen met verstandelijke beperking*

Maastricht, 9 juli 2018 15:03 | Door de redactie

Al jaren houdt onderzoeker Joke Stoffelen zich bezig met het onderwerp seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. In haar nieuwe proefschrift hierover concludeert ze dat mensen met een verstandelijke beperking ideeën, behoeftes en verlangens hebben op seksueel gebied en hierover ook goed kunnen praten. Het in de praktijk brengen van hun recht op seksualiteit is een stuk minder eenvoudig. Op 11 juli promoveert ze op het onderwerp aan de Maastricht University.

Wil je het hele artikel lezen? Als je een abonnement hebt, kan dat door hieronder in te loggen. Vervolgens zie je het volledige artikel direct, en heb je onbeperkt toegang tot al onze artikelen.

Nog geen abonnement? Klik is deels een betaalde website geworden. Dat betekent dat onze beste artikelen ‘versleuteld’ zijn, ze zijn alleen voor abonnees die zijn ingelogd te lezen. Er zijn verschillende abonnementsvormen. 

Bestel hier je (proef)abonnement om verder te kunnen lezen.

  • Cindy Franken-Hendriks

    15 okt 2018 13:57:03

    Als je te maken hebt met cliënten en seksualiteit, met name wat mag/kan/moet. Hebben jullie een advies om te sparren over deze casussen?