Eigen regie bij ernstig meervoudige beperking is vooral afhankelijk van beeldvorming*

Amsterdam, 12 december 2018 18:02 | Ruth Eppink

Nederland transformeert van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Iedereen doet en telt mee, ook mensen met een (verstandelijke) beperking. Eigen regie is een belangrijk aspect in die participatie. Maar hoe zit dat dan bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen? Susanne Hauwert promoveert op 13 december aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op haar proefschrift Ruimte voor eigen regie bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Daarin beschrijft ze hoe je ook voor hen het recht op eigen regie in de praktijk brengt waardoor de kwaliteit van hun leven verbetert.

Wil je het hele artikel lezen? Als je een abonnement hebt, kan dat door hieronder in te loggen. Vervolgens zie je het volledige artikel direct, en heb je onbeperkt toegang tot al onze artikelen.

Nog geen abonnement? Klik is deels een betaalde website geworden. Dat betekent dat onze beste artikelen ‘versleuteld’ zijn, ze zijn alleen voor abonnees die zijn ingelogd te lezen. Er zijn verschillende abonnementsvormen. 

Bestel hier je (proef)abonnement om verder te kunnen lezen.