Casus: Onveilig gevoel bij cliënt met erectie*

Houten, 27 februari 2019 19:52 | Maartje Schermer

Wat als je je ongemakkelijk voelt bij een cliënt die bij het omdoen van een condoomkatheter een erectie krijgt? En collega’s jouw vraag hierover weglachen? Een jonge begeleidster legt dit voor aan ethicus Maartje Schermer, die haar vraag uitgebreid bespreekt. | Illustratie Auke Herrema

Wil je het hele artikel lezen? Als je een abonnement hebt, kan dat door hieronder in te loggen. Vervolgens zie je het volledige artikel direct, en heb je onbeperkt toegang tot al onze artikelen.

Nog geen abonnement? Klik is deels een betaalde website geworden. Dat betekent dat onze beste artikelen ‘versleuteld’ zijn, ze zijn alleen voor abonnees die zijn ingelogd te lezen. Er zijn verschillende abonnementsvormen. 

Bestel hier je (proef)abonnement om verder te kunnen lezen.

  • Erwin de Bruijn

    12 mrt 2019 21:53:15

    1 ding is duidelijk, je collega's zijn niet collegiaal, niet professioneel en zeker niet "volwassen" genoeg gezien hun reactie naar je toe. Zoals je aangeeft heb jij behoefte aan ondersteuning bij deze situatie. Hun reactie helpt jou, maar zeker ook Wilbert niet.
    Bij sommige instellingen is er een deskundige sexualiteit. Misschien kun je daar de vraag neerleggen? Navraag gedaan bij je gedragsdeskundige?