Gezondheid

Nieuws

marietzusappartement

Uit logeren bij zus met downsyndroom “Voor het eerst van haar en mijn leven ga ik uit logeren bij mijn zus,” schrijft Mariët Ebbinge in haar blog over haar zus met downsyndroom die sinds kort zelfstandig woont . “Wij verheugen ons er beiden op. Zaterdag om 11.00 uur sta ik voor haar deur. Op een schermpje kan ze zien dat ik het ben. Ze drukt op een knopje en de deur gaat open.”

MoniqueDoeswijkvanderWolf

Medicatie om angst en agressie te verminderen* Als arts verstandelijk gehandicapten werk ik af en toe ook in de avonden en in de weekenden. Ik moet dan bereikbaar zijn en draag mijn telefoon dus altijd met mij mee. Ik word het meest gebeld over onrustig gedrag van cliënten. Monique Doeswijk-van der Wolf is voorstander van het afbouwen van medicatie, maar beschrijft in deze column hoe het ook tijdelijk rust kan brengen bij angst en agressie.

Meer nieuws

25-06 2018

10-09 2018

17-09 2018

Diversiteit: LHBTI

Vilans in Utrecht

18-09 2018

Dementie Amersfoort

Kennispocket Verslaving

Cover Verslaving cover

NIEUW! In de net verschenen Klik-kennispocket ‘Verslaving’ staan methodes beschreven over de omgang met cliënten met verslavende gewoontes. Met praktische tip en deskundige adviezen. 

bestellen