Gezondheid

Nieuws

Klik 6 2018 Artikel Boksen Foto_Eric_Minten_Esdege_Reigersdaal-3

Begeleiden met sport: bokstraining bereidt mannen voor op leven buiten de deur* In het zaaltje in de sportschool in Heiloo ruikt het naar zweet. Vier jonge mannen zijn hard aan het trainen. ‘Links, rechts, hoek.’ Ze slaan met al hun kracht tegen een bokszak aan. Onder begeleiding van een trainer werken ze aan hun conditie en aan bepaalde basisvaardigheden. En door letterlijk in beweging te komen, hopen ze ook verdere stappen in hun leven te kunnen zetten. Het liefst naar een betaalde baan. Interview met betrokkenen bij dit boksproject, een initiatief van Hattrick-Zorg in samenwerking met zorgorganisatie Esdege-Reigersdaal. | Fotografie Eric Minten

260718Hajar

De training ‘In beweging komen’ van Pameijer gaf Hajar weer zelfvertrouwen Hajar zat al een tijdje niet lekker in haar vel, ze liep met een rugzak vol ellende die ze niet meer kon dragen. Het keerpunt kwam toen ze met allerlei ontstekingen op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis terechtkwam. Haar wooncoach van Pameijer bracht Hajar in contact met een sportcoach voor de training ‘In beweging komen’. Die deed wonderen voor haar lijf en ziel.

Meer nieuws

10-09 2018

17-09 2018

Diversiteit: LHBTI Vilans in Utrecht

18-09 2018

Dementie

Amersfoort

18-09 2018

Kracht van muziek De Binckhorst in Rosmalen

Kennispocket Verslaving

Cover Verslaving cover

NIEUW! In de net verschenen Klik-kennispocket ‘Verslaving’ staan methodes beschreven over de omgang met cliënten met verslavende gewoontes. Met praktische tip en deskundige adviezen. 

bestellen