Gezondheid

Nieuws

MoniqueDoeswijkvanderWolf

Artsvg: weet met wie je overlegt bij belangrijke beslissingen* Mark, een man met een ernstige verstandelijke beperking, heeft nu hij wat ouder wordt steeds meer medische problemen. Zijn persoonlijk begeleider mailt mij met de vraag of ik zijn familie wil bellen. Ze willen overleggen over een niet-reanimatiebesluit. Arts verstandelijk gehandicapten Monique Doeswijk beschrijft hoe nauw het komt met wie je daarover de beslissing neemt.

nachtzorgtragelfilm

Korte film over vernieuwingen in de nachtzorg bij Tragel Als je ‘s nachts niet of niet goed slaapt, ben je overdag vermoeider. De nacht(zorg) is een andere wereld, maar onlosmakelijk verbonden met de dag. Een wereld waarin goede organisatie, efficiënte samenwerking, continue alertheid en ondersteuning met moderne technieken veel kunnen betekenen voor een goede nachtrust. In een korte film vertellen medewerkers van zorgorganisatie Tragel over deze vernieuwingen in de nachtzorg.

Meer nieuws

12-03 2019

14-03 2019

15-03 2019

Opleiding psychiatrie Regardz de Eenhoorn, Amersfoort

Kennispocket Verslaving

Cover Verslaving cover

 In de Klik-kennispocket ‘Verslaving’ staan methodes beschreven over de omgang met cliënten met verslavende gewoontes. Met praktische tip en deskundige adviezen over:

• Wat is verslaving, wat gebeurt er in de hersenen bij iemand die verslaafd is?
• Waarom zijn mensen met een verstandelijke beperking extra kwetsbaar voor verslaving?
• Met welke methodes en basishouding bied je cliënten de beste kansen om van desastreuze gewoontes af te komen?
• Hulpmaterialen bij het afkicken.

bestellen