Gezondheid

Nieuws

Klik 9 2017 Casus levensstijl Auke Herrema

Casus: cliënt loopt ernstige gezondheidsrisico’s door zelfstandig wonen* Dé grote wens is in vervulling gegaan van Jolanda. Ze is verhuisd naar een eigen appartement. Maar Jolanda heeft een licht verstandelijke beperking en is ernstig diabetespatiënt. We zien dat sinds ze zelfstandig woont haar gewicht behoorlijk toeneemt en haar glucosewaarden sterk stijgen. Ethicus Maartje Schermer adviseert de persoonlijk begeleider van Jolanda bij deze casus. Klik organiseert 16 maart ook een studiedag over bemoeizorg, zie www.klik.org/studiedagen | Illustratie Auke Herrema

dementie131217

Gedragsverandering als teken van dementie bij mensen met downsyndroom Mensen met het syndroom van Down hebben een zeer hoog genetisch risico op het krijgen van de ziekte van Alzheimer. Daarom is het belangrijk dat voortekenen die op dementie wijzen goed worden herkend. Dat is bij deze doelgroep niet altijd makkelijk. Hersenonderzoeker Alain Dekker promoveerde onlangs cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer - behavioural biomarkers of a forced marriage’.

Meer nieuws

Blog

Marielle_klein

Gezonde leefstijl

Bewegingswetenschapper Mariëlle Tromp schrijft hoe je bij cliënten een gezonde leefstijl stimuleert:

* Het effect van focussen op bewegen in het dagelijks leven van cliënten

* Hoe motiveer je cliënten voor een gezondere levensstijl?

18-12 2017

15-01 2018

LVB online Leiden

15-01 2018

Communicatie bij onverklaarde klachten

La Vie Meeting Center Utrecht

17-01 2018

Conflictbemiddeling Regardz La Vie in Utrecht

Kennispocket Verslaving

Cover Verslaving cover

NIEUW! In de net verschenen Klik-kennispocket ‘Verslaving’ staan methodes beschreven over de omgang met cliënten met verslavende gewoontes. Met praktische tip en deskundige adviezen. 

bestellen