Autisme

Nieuws

kofikarinbokhove

Goed en pijnlijk: Kofi thuis in de instelling Als ouder laat je je kind eigenlijk nooit los, maar je hoopt wel dat het op een dag zich ook zonder jou kan redden. Dat ligt ingewikkelder als je een kind hebt dat speciale zorg nodig heeft. Karin Bokhove moeder van Kofi, die autisme en een verstandelijke beperking heeft, beschrijft in haar blog over hoe Kofi steeds meer thuis is in de instelling en hoe dit voor haar voelt.

werkwijzerbartimeus2

Vernieuwde methode WerkWijzer voor mensen met visuele beperking en autisme* Hoe ondersteun je mensen met een visuele beperking en een autismespectrumstoornis? Anja Pouwels en Ellie Verstappen van zorgorganisatie Bartiméus beschrijven het in de uitgave WerkWijzer 2.0. Het is de herziene versie van de methode WerkWijzer en biedt zowel theoretische achtergrond als praktische handvatten.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Goed en pijnlijk: Kofi thuis in de instelling

* Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicptenzorg

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

10-09 2018

17-09 2018

Diversiteit: LHBTI Vilans in Utrecht

18-09 2018

Dementie

Amersfoort

18-09 2018

Kracht van muziek De Binckhorst in Rosmalen