Autisme

Nieuws

autofthepodcast

Podcast cliënt en gedragsdeskundige over leven met autisme Ervaringsdeskundige Thijs Fleer en gedragsdeskundige Odette Hageman van de Twentse Zorgcentra hebben podcasts gemaakt over autisme. Deze ‘Aut of the Podcast’ is online te beluisteren en bedoeld om misverstanden over autisme de wereld uit te helpen.

autismevriendelijkemondzorgfolder

Uitleg over autismevriendelijke mondzorg Voor mensen met autisme is een bezoek aan de tandarts niet altijd even makkelijk. In een nieuwe folder wordt uitgelegd hoe een prettige behandeling voor deze patiënten eruit ziet.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Goed en pijnlijk: Kofi thuis in de instelling

* Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicptenzorg

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Zorgprofessionals uit de verstandelijk gehandicaptenzorg vertellen in dit themaboekje over:
• hoe mensen met autisme het leven ervaren.
• prikkelverwerking en emoties.
• omgaan met moeilijk verstaanbaar en stereotiep gedrag.
• een aanpak die kinderen met autisme helpt bij hun ontwikkeling.
• beleving van seksualiteit bij mensen met autisme.
• onderzoek autisme bij mensen met een verstandelijke beperking.

bestellen

06-05 2019

08-05 2019

09-05 2019