Autisme

Nieuws

Klik 1 2019 Persoonlijk Joep Bertrams teer brokje

Bijzondere interesse bij man met autisme: een teer brokje* Door zijn autisme heeft Sjors een meer dan gemiddelde interesse voor de wegenbouw. Soms zorgt dat voor ongewone situaties, zoals afgelopen zomer bij een bijzondere slijtage van ons achterpad, schrijft begeleider Anne-Marie Klaassen in haar column voor Klik.

Yoep181218

Leren van Casussen: Gehecht aan Yoep In Leren van Casussen van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) staat Yoep centraal, een jongen met een zeer ernstige verstandelijke beperking, een cerebrale visusstoornis, epilepsie en autisme. Hij ervaart veel onvoorspelbare momenten per dag, waarbij hij zichzelf kan verwonden. Daarnaast is zijn gezondheid in het geding doordat hij veel moeite met eten heeft. Het geeft hem en zijn begeleiders veel stress. Hoe kan Yoep geholpen worden?

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Goed en pijnlijk: Kofi thuis in de instelling

* Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicptenzorg

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Zorgprofessionals uit de verstandelijk gehandicaptenzorg vertellen in dit themaboekje over:
• hoe mensen met autisme het leven ervaren.
• prikkelverwerking en emoties.
• omgaan met moeilijk verstaanbaar en stereotiep gedrag.
• een aanpak die kinderen met autisme helpt bij hun ontwikkeling.
• beleving van seksualiteit bij mensen met autisme.
• onderzoek autisme bij mensen met een verstandelijke beperking.

bestellen

12-03 2019

14-03 2019

15-03 2019

Opleiding psychiatrie Regardz de Eenhoorn, Amersfoort