Autisme

Nieuws

Hulphond_Ella_200218

Hulphond Ella haalde Sanne weer uit haar schulp Sanne heeft autisme en woont al jaren bij De Vlindertuin in Hoorn. Ze verzorgt er de dieren, waaronder haar pony. Toen vorig jaar een lange relatie verbroken werd, zakte ze in een depressie en kwam daar niet meer uit. Mensen drongen niet tot haar door. Haar moeder Ineke besloot op zoek te gaan naar een hulphond voor Sanne.

Colette de Bruin lezing 7 feb 2018

Mensen met autisme helpen de wereld begrijpen* “Mijn hele leven heb ik geleerd van mensen met autisme hoe het in hun hoofd werkt, zoals van mijn vader met Asperger. Ik leerde om niet tegenover hen te gaan staan, maar hen te helpen in hun onbegrip. Zo is Geef me de 5 ontstaan. Ik heb één wens, dat iedereen met die auti-bril leert kijken,” vertelt Colette de Bruin op haar lezingtour over ‘Dit is autisme’.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

* Kofi en de vele smaken verstandelijk beperkt

* Blog: Kofi en de draak

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

26-02 2018

Loverboys of -girls Humanitas in Den Bosch

27-02 2018

Opvliegers

Amersfoort

05-03 2018

Sekszorg De Binckhorst in Rosmalen