Autisme

Nieuws

Sinterklaasechtgebeurd

Echt gebeurd: Wie is die man? Er loopt de laatste tijd een rare man rond met een baard en een rode punthoed op. Begeleider Joyce vraagt Bas wie dat toch is en daar heeft hij wel een (verrassend) antwoord op. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Hechting011217

Hechtingsgerelateerde stoornissen bij kinderen met lichte verstandelijke beperking beter vast te stellen* Klinisch psycholoog en senior psychotherapeut bij Bartiméus Hans Giltaij is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gepromoveerd op zijn proefschrift 'Diagnostic Assessment of Attachment Related Disorders in Children with Intellectual Disability'. Het onderzoek dat hij de afgelopen twaalf jaar deed leverde een nieuw diagnostisch protocol en een nieuw observatie-instrument op voor de vaststelling van hechtingsgerelateerde stoornissen bij kinderen met een lichte verstandelijke beperking.  

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Blog: Kofi en de draak

* Creatief met het krappe budget van mensen met een beperking

* Grenzen aan de eigen kracht van hulpbehoevende en mantelzorger

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

18-12 2017

15-01 2018

LVB online Leiden

15-01 2018

Communicatie bij onverklaarde klachten

La Vie Meeting Center Utrecht

17-01 2018

Conflictbemiddeling Regardz La Vie in Utrecht