Autisme

Nieuws

Klik 5 2018 Gedragskundige Josje van Koppen aardappelen

Structuur in het werk bij de zorgboerderij voor man met autisme* Af en toe vragen mensen van een zorgboerderij mij om mee te denken. Een tijdje terug ging het over Marcel, een zachtaardige man met een verstandelijke beperking en autisme, die soms uit z’n slof schiet. Gedragskundige Hilde Zevenbergen beschrijft waarom hij vastloopt in zijn werk in de tuin. | Illustratie Josje van Koppen

kofiflex

Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicaptenzorg “Driekwart van de begeleiders ken ik niet meer. Het zijn invallers, flexkrachten en wat dies meer zij. Nu de economie opveert, veren de vaste krachten vrolijk mee,” schrijft Karin Bokhove, moeder van Kofi, die autisme en een verstandelijke beperking heeft.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicptenzorg

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

* Kofi en de vele smaken verstandelijk beperkt

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

25-06 2018

10-09 2018

17-09 2018

Diversiteit: LHBTI

Vilans in Utrecht

18-09 2018

Dementie Amersfoort