Autisme

Nieuws

Klik 7 2018 Persoonlijk date Joep Bertrams

De eerste stappen bij daten voor man met autisme* Voor mensen met autisme is ‘daten’ ingewikkeld. Zo ook voor Patrick. “Ik moet oogcontact maken, glimlachen en ik moet raden wat ze denken.” Columniste Margreet Pereboom beschrijft zijn zoektocht met de hulp van ouders en zorgverleners. | Illustratie Joep Bertrams

Thea de Wildt en Debbie Truschel

Gentle Teaching: Veiligheid als basis bij jongen met autisme* David is een 17-jarige jongen met autisme en selectief mutisme (wel kunnen praten, maar slechts in bepaalde situaties). Bij zijn ouders thuis voelt hij zich geborgen en op zijn gemak. Daar praat hij wel. Buitenshuis spreekt hij echter geen woord en verstijft hij. Contact met hem maken is dan moeilijk. Met behulp van gentle teaching weten zorgverleners Davids vertrouwen te winnen en komt hij los. Verslag van de lezing hierover op de Gentle Teaching conferentie door Debbie Truschel en Thea de Wildt, beiden intensief orthopedagogisch gezinsbehandelaar bij Prinsenstichting.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Goed en pijnlijk: Kofi thuis in de instelling

* Flexibiliteit in de verstandelijk gehandicptenzorg

* Blog Kofi: onrust bewoners bij storm in de lucht

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

14-01 2019

15-01 2019

Jaarcongres LVB Kennisparade De Observant Amserfoort

15-01 2019

LVB Kennisparade

Amersfoort

16-01 2019