Gezondheid

Nieuws

MontVentoux211117

Koraal betrekt emb-cliënten bij voorbereiding en uitvoering van sportieve evenementen Zorgorganisatie Koraal besteedt veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Zo worden onder de naam Koraal samen bewegen en beleven sportieve activiteiten aangeboden aan iedereen bij Koraal. Een nieuwe stap is het fietsen van de Elfstedentocht, een evenement dat de zorggroep in mei 2018 voor het eerst organiseert. Ook emb-cliënten worden hierbij betrokken.

MoniqueDoeswijkvanderWolf

Motivatie achterhalen bij het niet innemen van medicatie in de zorg* Marloes en haar begeleiders hebben de afgelopen dagen iedere keer strijd met elkaar. Dat is wel vreemd, want normaal gesproken zijn er eigenlijk nooit problemen. De aanleiding is een flinke huidinfectie van Marloes en de pillen die ze daarvoor kreeg. Ze moet daarvoor tien dagen lang veel pillen slikken, maar na enkele dagen begint haar motivatie daarvoor te slinken. Arts verstandelijk gehandicapten Monique Doeswijk beschrijft de problematiek van ‘therapietrouw’ bij medicatie in de verstandelijke gehandicaptenzorg in haar column.

Meer nieuws

Blog

Marielle_klein

Gezonde leefstijl

Bewegingswetenschapper Mariëlle Tromp schrijft hoe je bij cliënten een gezonde leefstijl stimuleert:

* Het effect van focussen op bewegen in het dagelijks leven van cliënten

* Hoe motiveer je cliënten voor een gezondere levensstijl?

27-11 2017

Opvliegers

Amersfoort

27-11 2017

28-11 2017

06-12 2017

Gehechtheid Diepenbeek en Gent

Kennispocket Verslaving

Cover Verslaving cover

NIEUW! In de net verschenen Klik-kennispocket ‘Verslaving’ staan methodes beschreven over de omgang met cliënten met verslavende gewoontes. Met praktische tip en deskundige adviezen. 

bestellen