Beleid

Nieuws

Kansplusavond20112017

Lokaal belangen behartigen van mensen met een verstandelijke beperking* Stonden ouders en familieleden van mensen met een verstandelijke beperking vroeger aan de zijlijn, tegenwoordig neemt familiebeleid een steeds belangrijkere rol in. Maar hoe werk je aan een goede belangenbehartiging van mensen met een verstandelijke beperking, ook als ouders ouder worden? Vereniging KansPlus ontwikkelde hiervoor diverse instrumenten en organiseert speciale avonden om lokale netwerken op te zetten. Een verslag van de aftrap in Bergen op Zoom.

geld211117

Lvb-jongeren minder snel in de schulden door online training Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) zijn gevoelig voor groepsdruk en reclame. Tegelijkertijd hebben ze weinig besef van de waarde van geld en kunnen ze de gevolgen van hun handelen niet goed overzien. Reden genoeg om ze financieel weerbaarder te maken. Daarvoor heeft MEE NL een online leerprogramma opgezet.

Meer nieuws

Blog

monica_de_visser

Monica de Visser

In deze rubriek vertaalt Monica de Visser juridische zaken voor de verstandelijk gehandicaptenzorg. Monica is stafmedewerker zorgondersteuning en juridisch adviseur gezondheidsrecht in een grote zorginstelling. Naast haar werk in de zorginstelling is ze juni 2012 gestart met Juridisch Adviesbureau Smaragd.

* Meningsverschil met wettelijk vertegenwoordiger cliënt

* Beslissingen nemen over een ander

Kennispocket

KennispocketKlikSocialeNetwerkencover

Kennispocket Sociale Netwerken

Dit themaboekje geeft antwoord op onder andere de volgende vragen: 

  * 19 vragen en antwoorden over sociale netwerken
  * Tips en voorbeelden om vrijwilligers te vinden en behouden
  * 12 strategieën om een netwerk uit te breiden
  * Wat verandert er aan je werk als je cliënten moet helpen te participeren in de samenleving?
  * Buurtcirkels en vriendenkringen
  * Eigen krachtconferenties voor mensen met een beperking
  * Hoe verbeter je het contact met de buurt?

 

bestellen

27-11 2017

Opvliegers

Amersfoort

27-11 2017

Blog

Ernst Timmer

Blog Ernst Timmer

Keukentafelgesprekken: je hoeft er geen keukentafel voor te hebben. Wat je nodig hebt is zorg en wat je krijgt is een gesprek. Hoe leg je dat aan? Ernst Timmer maakt het als ambulant begeleider allemaal mee.

* Nieuwe begeleider, nieuwe klootzak

* Zorg afschuiven en doorschuiven aan de keukentafel