Autisme

Nieuws

kofijong

Blog: Kofi en de draak Een paar maanden geleden zag ik de documentaire 'Life, animated' in de bioscoop. Ik was nogal op mijn hoede, want allergisch voor wonderbaarlijke genezingsverhalen, schrijft Karin Bokhove in haar blog over haar zoon Kofi, die autisme en een verstandelijke beperking heeft. Als een begeleider een Disneyfilm opzet, blijkt het op hem toch ook een positief effect te hebben.

geweldplegers

Delictdrang verminderen bij zedendelinquenten en geweldsplegers met een lvb* In de forensische zorg zou meer aandacht moeten zijn voor het trauma van zedendelinquenten en geweldsplegers zelf, zonder hun gedrag daarbij te normaliseren. Het problematiseren van deze mensen en enkel focussen op hun licht verstandelijke beperking helpt in ieder geval niet bij hun behandeling. Laat je eigen oordeel los en kijk voorbij de woede en agressie van deze mensen. Psychotraumatherapeut Herman Veerbeek legt uit hoe je hiermee hun delictdrang vermindert.

Meer nieuws

Blog

Klik_Karin Bokhove_klein

Blog Karin Bokhove

Karin Bokhove is moeder van Kofi, een jongen van eenentwintig jaar met klassiek autisme. Verstandelijk functioneert hij op het niveau van een tweejarig kind. Kofi woont in een instelling en gaat om de week het weekend naar huis. Zijn wereld is klein. Zelf kan hij zijn verhaal niet doen, dat maakt hem en mensen zoals hij kwetsbaar. Daarom probeert zijn moeder zo goed en zo kwaad als dat kan die wereld te beschrijven.

* Blog: Kofi en de draak

* Creatief met het krappe budget van mensen met een beperking

* Grenzen aan de eigen kracht van hulpbehoevende en mantelzorger

Kennispocket Autisme

Autisme voorkant klein

VERNIEUWD! Autisme kan op vele manieren tot uiting komen. Ben jij benieuwd naar de laatste inzichten? Meer weten en leren hoe je mensen met een verstandelijke beperking en autisme kunt helpen? Bestel dan nu de vernieuwde pocket.

bestellen

25-09 2017

26-09 2017

27-09 2017

28-09 2017

Dood en rouw Hilversum